کارگری برای رزق حلال جهاد در راه خداست

در احادیث و روایات نورانی اسلام کسی که به فعالیت کاری می پردازد مورد تکریم قرار گرفته است و یادآوری شده که انسانی که اهل کار و تلاش نیست و تنبل و تن پرور است دعایش مستجاب نمی شود.
امام جمعفر صادق(ع)در سخنی می فرماید(هر آنکس که جامه خود را بدوزد،نعلینش را وصله زند و کالای مورد نیاز خانه را خود حمل کند از تکبر ایمن باشد).
در زندگی و سیره امیرالمونین حضرت علی(ع) درباره احیای زمین،ایجاد باغ ها،حفر قنات،کارگری برای دیگران و ... بسیار راهنمایی ها و فرمایشات داشته اند.
در وسایل الشیعه آمده که امام صادق(ع) می فرماید علی(ع) بیل می زدند و زمین احیا می کرد و از درآمد و دسترنج خویش هزار بنده را آزاد کرد. تمام احادیث و روایات و سیره اهل بیت(ع) حکایت از ارزش کار و کارگری و توبیخ و ملامت تنبلی،کسالت و بیکاری است و اسلام عزیز تاکید دارد کارگری که برای اداره زندگی خانواده اش تلاش می کند که نان حلالی به کف آورد مانند جهاد کننده در راه خدا می باشد؛ مولای متقیان امیرالمونین علی(ع) در حدیثی می فرماید(خداوند به حضرت داود وحی فرستاد که تو بنده بسیار خبی هستی و تنها نقطه ضعفی که در تو وجود دارد این است که کار نمی کنی و از دسترنج خود امرار معاش نمی کنی،بلکه از بیت المال حقوق می گیری،داود چهل روز گریست و سپس به شغل آهنگری روی آورد و از آن طریق مخارج خود را تامین نمود).
برو کارگر باش و امیدوار/ که از یاس،جز مرگ،ناید ببار
گرَت پایداری است در کارها/شود سَهل پیش تو دشوارها
با توجه به این نکات کار و کارگر از اهمیت ویژه ای در جامعه برخوردار است و به همین مناسبت 11 اردیبهشت روز جهان کار و کارگر است و نهم اردیبهشت نیز با توجه به شهادت شهید تندگویان وزیر نفت کشورمان و تشییع پیکر سردار شهید عبدالحسین برونسی که خود کارگر و بنا بود این روز روز بسیج کارگری نام گرفت تا همگان به یاد مقام کار و کارگر و خدمتگزاران به چرخه تولید و اقتصاد جامعه باشندو امید است که دولت و مردم به این مقام والای کار احترام و ارزش قائل شوند تا چرخه اقتصاد و تولید کشور بیش از پیش بچرخد و با اشتغال و تولید نیاز ما به دیگر کشورها کم و خودکفایی ملی ایجاد شود و انشالله کارگران بسیجی به الگوهای خود از صدر اسلام تا امروز که شهدای کارگر هستند توجه و منش و سیره عملی آنها را بکار بنندند.
در پایان سخنان رهبر عزیزتر از جانمان را می آورم که در مورد شهید شاخص کارگری سردار شهید عبدالحسن برونسی سخنانی را بیان نمودند که باید از روی توجه و از عمق وجود بدان توجه نمود:(اين شخصيتهاى برجسته، حتّى در لباس يك كارگر به ميدان جنگ آمدهاند؛ اين اوستا عبد الحسين بُرونسى، يك جوان مشهدى بنّا، كه قبل از انقلاب يك بنّا بود و با بنده هم مرتبط بود، شرح حالش را نوشتهاند و من توصيه مىكنم و واقعاً دوست مىدارم شماها بخوانيد. من مىترسم اين كتابها اصلًا دست شماها نرسد. اسم اين كتاب «خاكهاى نرم كوشك» است؛ قشنگ هم نوشته شده. ايشان اول جنگ وارد ميدان نبرد شده بود و بنده هم هيچ خبرى نداشتم. بعد از شهادتش، بعضى از دوستان ما كه به مجموعههاى دانشگاهى و بسيج رفته بودند و با اين جوان بىسواد- بىسواد به معناى مصطلح؛ البته سه، چهار سالى درس طلبگى خوانده بوده، مختصرى هم مقدمات و ابتدايى و اينها را هم خوانده بوده- صحبت كرده بودند، مىگفتند آنچنان براى اينها صحبت مىكرده و حرف مىزده كه دلهاى همهى اينها را در مشت مىگرفته؛ به خاطر همين كه گفتم، يك معرفت درونى را، يك ادراك را، يك احساس صادقانه را و يك فهم از عالم وجود را منعكس مىكرده؛ بعد هم بعد از شجاعتهاى بسيار و حضور در ميدانهاى دشوار، به شهادت مىرسد./2001
محمود نصیری- مسئول بسیج کارگری شاهرود